maanantai 7. tammikuuta 2019

Tavoitteet 2019 - it's gonna be a good year!

Tuskainen paluu arkeen vihdoinkin onnistuneesti suoritettu. Oli taas niin lähellä, etten kaiva revolveria viinakaapista ja iske kuula kalloon havahduttuani karuun työläisen arkeen. No ei sentään, pitäisi olla kiitollinen siitä, ettei tarvitse ole saamattomana työttömänä sohvanpohjalla. Rehellisesti olen ikäisekseni ylpeä työpaikastani, lähinnä lomalta paluu vain ottaa koville. Well, kyllä se tästä.

Mutta ettei tämä kuulostaisi pelkältä teiniangstilta, ajattelin kirjoittaa omat tavoitteeni vuodelle 2019. Kaiken kaikkiaan minulla on vain yksi tavoite pitkällä tähtäimellä – olla TODELLA varakas. Kyllä, raha nyt vain sattuu tekemään minut onnelliseksi, mutta eihän se ole keneltäkään muulta pois.

1       Päästä jatko-opiskelemaan maisteriksi. Taustatiedoiksi kiinnostuneille; minulla on suoritettuna viime vuonna amk-tutkinto, mutta haluan jatkaa yliopistossa opintojani. Kaikki työt/asemat, missä haluan olla tulevaisuudessa (eli istua yritysten hallituksissa, mieluusti jossakin pj:n paikalla) vaativat lähestulkoon KTM/VTM -tutkintoa. Tai ainakin ne yritykset, joista minä olen kiinnostunut. Ja saisihan upgreidatulla tutkinnolla omaa asemaansa työmarkkinoilla nostettua, joka näkyisi ihan kukkarossa asti ;)

2       Selvittää asumiskuviot. Tämä on osittain aika henkilökohtaista ja ei kosketa pelkästään minua, joten tästä en halua liikaa ulkopuolisille kertoa. Anyway, väistämättä tämä tulee tarkoittamaan asuntolainan ottamista – summa tosin on vielä iso kysymysmerkki.

3       Aloittaa säästäminen järjestelmällisesti. Sotaan ei pidä sännätä suinpäin, joten aion ensin tehdä realistisen sijoitussuunnitelman ja alkaa noudattamaan sitä. Säästökohteitani tulevat olemaan ASP (jo tällä hetkellä toiminnassa) sekä rahastot ja suorat sijoitukset osakkeisiin. Tavoitteenani on säästää niin paljon kuin mahdollista. Laitan suunnitelman tänne esille kaikkien arvosteltavaksi/haukuttavaksi/parannettavaksi jahka olen tehnyt sen!

Lisäksi minulla on vielä yksi asia, jota pyrin tänä vuonna noudattamaan. Tämä on ehkä enemmän haaste kuin tavoite, joten senpä takia kirjoitan tämän erikseen.

Havahduin viime vuonna siihen, että minulla on AAAAIVAN liikaa vaatteita. Silmiä avaava momentumi koettiin, kun miehen piti remontoida vaatehuoneeseen lähes kahden metrin vaaterekki, jotta pelkästään mun kaikki kauluspaidat, jakut jne. saatiin ripustettua :D Senpä vuoksi haastan itseni kuluttamaan vaatteisiin vähemmän, joten kaikki uudet vaatteet mitä haluan ostaa, tulee minun myydä niiden tieltä vanhoja pois.

Tyhmemmille yksilöille vielä selvyyden vuoksi – mikäli haluaisin ostaa 50€ jakun, tulisi minun myydä vanhoja vaatteita esim. housut 25€ ja takki 25€, jotta uusi kaupasta haettu jakku ’’kuittaantuisi’’ ja olisi ’’oikeutettu’’ ostos. Näin kaikki vuoden aikana tehdyt uudet vaatehankinnat korvaisivat vanhat tarpeettomat vaatteet. Samalla tuloistani ei valuisi lanttiakaan vaateshoppailuun.

Kuulisin mieluusti MP:tä (mielipidettä) tavoitteistani ja vinkkejä, miten pysyä lujana heikoillakin hetkillä? Hetkonen, ainiin eihän minulla ole heikkoja hetkiä! Mitään en myönnä… ;)


Yllätyksekseni blogi oli tähän hetkeen mennessä saanut lähemmäs 200 näyttökertaa. Wowtsiwou, kiitos ihanuudet<3 ;o

2 kommenttia:

 1. Hienoja tavoitteita sinulla! Jos olisin itse lukenut nuorena AMK tutkinnon niin olisin ehdottomasti jatkanut KTM tutkintoon, muttta kun olen näin vanha niin ei se ole enää järkevää : (

  Aikoinaan minullakin oli ASP ja säästin sinne todella paljon. Kun oli päättänyt paljonko sinne laittaa ja se meni joka kuukausi automaattisesti, niin ei ollut tarvetta muuttaa suunnitelmaan. Projektissa konkreettisesti motivoi oma ensimmäinen asunto. Nyt vanhempana ongelma varmasti onkin se, että tilille/rahastoon tms. säästäminen ei ole konkreettista ja siksi minulle niin vaikeaa. Mut ei auta valittaminen; pakko vaan oppia säästämään uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tutkinnot eivät ole koko totuus vaan omalla aktiivisella ja tuloksekkaalla työotteella saa hyviä työmahdollisuuksia eteensä. Toki tiettyyn paikkoihin/virkoihin on oltava ylempi korkeakoulututkinto, joka ikävä kyllä rajaa mahdollisuuksia, mikäli tutkintoa ei ole.

   Pitää paikkansa, että ASP-säästäminen on motivoivaa ja konkreettista. Itse mietin osakkeita ja rahastoja tämän rinnalle, koska jos kävisi niin kurjasti, että ostetun asunnon arvo lähtee laskemaan ja siitä tulisi tappioita, nämä muut sijoitukset ”kompensoisivat” asiaa. En tiedä onko tämä lainkaan järkevä logiikka, mutta pääasia, että raha tekee työtä! :D

   Poista

kommentoi, ihastu & vihastu<3